Ultra i Sydamerika

Ultra Music Festival er en af de mest verdensomspændende festivaler. Russell Faibish fra USA og argentinske Alex Omes skabte Ultra Music Festival, som er opkaldt efter Depeche Mode albummet Ultra, tilbage i 1997. Selvom det hele startede i Miami i USA, så fokuserer vi naturligvis på sydamerikanske udgaver af Ultra Music Festival i denne artikel.

Ultra Buenos Aires blev afholdt for første gang i historien i maj 2012. Dengang var det en endagsfestival, og ved den seneste udgave i 2017 var det en elektronisk musikfestival, som løb over to dage. Ultra var også i Buenos Aires så sent som i 2018 dog under et andet navn: Resistance.

Resistance er en festival, som løber over to dage med house og techno musik af højeste kvalitet, der blæser live ud af højtalerne. Ud over Buenos Aires så har Resistance festivalen også besøgt byer som Córdoba i Argentina, Lima i Peru, Medellin i Colombia, Rio de Janeiro i Brasilien og Santiago i Chile.

Road to Ultra var et Ultra musikfestival koncept, som opstod for første gang i 2012. Siden da har der været Road to Ultra i Bolivia i 2015 hvor store navne som Afrojack, Paul van Dyk og Fedde le Grand stod på scenen. I 2018 var der en ”Special Edition” i Peru, som fejrede Ultra Music Festivals tyve års jubilæum hen over to dage med fest og farver i lange baner.

Ifølge Ultra hjemmesiden vil der i den nære fremtid være Road to Ultra Festival begivenheder i Bolivia og spørgsmålet som alle venter svar på hvorvidt Road to Ultra Festival vender tilbage til Santa Cruz de la Sierra i Bolivia, hvor det allerede har fundet sted to gange, eller om det bliver en anden boliviansk by hvor den tredje udgave af Road to Ultra: Bolivia kommer til at finde sted.