De to mindste lande i Sydamerika

Som du måske allerede har læst her på siden, så består Sydamerika af tolv lande og tre ikke-uafhængige territorier. I denne artikel fokuserer vi på de to mindste lande i Sydamerika, som er Guyana og Surinam.

Med 560.000 indbyggere er Surinam det mindste land i Sydamerika. Surinam ligger på den nordøstlige kyst ved Atlanterhavet og har nabolande som Guyana mod øst, det franske Guinea mod vest og Brasilien mod syd.

Surinam er gennem historien blev indvaderet flere gange og det blev en del af det nederlandske kongerige i det 17. århundrede. I 1975 blev Surinam en uafhængig stat men landet har stadigvæk tætte forbindelser til Nederlandende, især når det kommer til diplomati og økonomi.

Guyana er med sine 747.000 indbyggere det næstmindste land i Sydamerika. Som du kan læse ovenfor grænser Guyana op til Surinam. Derudover ligger Brasilien også syd for Guyana, mens Venezuela befinder sig vest for Guyana.

Guyana er ikke kun særlig på grund af sin størrelse. Guyana er også det eneste land på det Sydamerikanske kontinent hvor engelsk er det officielle sprog. Dog taler de fleste af landets 747.000 indbyggere kreol-engelsk.