De tre største lande i Sydamerika

Lidt over 300 millioner personer bor i de tre største lande i Sydamerika, som udgør langt over halvdelen af populationen på hele det sydamerikanske kontinent. I denne artikel kan du blive klogere på Brasilien, Colombia og Argentina, som er de tre største lande i Sydamerika.

Brasilien er ikke kun det største land i Sydamerika. Det er det femtestørste land i hele verden, som kun bliver overgået af Rusland, Canada, Kina og USA. Der bor omkring 209 millioner personer i Brasilien. Brasilien er ikke kun stort på grund af indbyggertallet, faktisk er sambalandet næsten på samme størrelse som det europæiske kontinent og Brasilien dækker også mere end halvdelen af det Sydamerikanske kontinent.

Colombia er det næststørste land i Sydamerika med sine 49 millioner indbyggere. Det kan godt være at Brasilien dækker mere end halvdelen af Sydamerika, men Colombia er også geografisk unikt, da landet er det eneste land i Sydamerika, som har kystlinje ud mod både Atlanterhavet og Stillehavet. De mange naturresourcer i landet har ført til at blandt andet den colombianske kaffeproduktion er blevet til en utrolig vigtig del af landets økonomi.

Blot fem millioner skilder henholdsvis det andet og det tredje største land i Sydamerika. Omkring 44 millioner personer bor i Argentina, som grænser op til Chile, Bolivia, Paraguay, Brasilien og Uruguay. Måske er det derfor at Buenos Aires er blevet til en af de mest multikulturelle byer i Sydamerika. Buenos Aires er også byen, som er blevet kendt for den sensuelle dans Tango, som kan opleve på tæt hold, hvis du rejser til Argentina.