Cosquin Festivalerne i Argentina

Cosquin Folk Festival er en af de vigtigste folkemusik festivaler i Sydamerika. Festivalen bliver afholdt i den lille by Cosquin, som ligger ca. 52 km. fra byen Córdoba. Den første Cosquin Folk Festival blev afholdt mellem den 21. og 29. januar i 1961. 40 år efter den første festival blev musikbegivenheden fornyet i 2001. Dette skete med en ny 50 meter lang scene, som kan rotere 180 grader. Den nye scene er en af de største scener i hele Sydamerika og koncertstedet har plads til 10.000 personer blandt publikum.

Cosquin Folk Festival skal ikke forveksles med Cosquin Rock, som er en årlig musikfestival, der også har fundet sted i Cosquin siden 2001. Denne festival bliver afholdt i februar måned hen over tre dage hvor mere end 150.000 personer danser med til musik af de største internationale spansktalende rockbands, som primært kommer fra lande som Mexico, Spanien og Uruguay. Store musikmagasiner som fx Billboard går heller ikke glip af muligheden for at anmelde Cosquin Rock.

Netop Uruguay er blevet til det land, som Cosquin Rock har udvidet kalenderen med i 2018. Den første udgave af Cosquin Rock Uruguay blev afholdt i byen Canelones i oktober 2018, hvor artister som Christian Font, 2 Daltons, Guacho og mange andre stod på scenen.