Lollapalooza i Sydamerika

Det overrasker ikke mange, at et af verdens største musikmagasiner Rolling Stones hvert år anmeldeler Lollapalooza Argentina. 100 artister optræder hen over tre dage i Buenos Aires, så man må sige, at musikanmelderne har nok at se til.

Lollapalooza er oprindeligt en amerikansk musikfestival, som startede ud som en amerikansk turné med alternativ musik tilbage i 1991. På grund af dalende interesse blev festivalarrangørerne nødt til at fornye Lollapalooza efter årtusindeskiftet. Dette førte til den første udgave af Lollapalooza Chicago, som blev afholdt i 2005, og Chicago-festivalen eksisterer stadigvæk den dag i dag. I 2018 var der 180 artister, der optrådte ved Lollapalooza i Chicago.

Den første internationale udgave af Lollapaloza fandt sted i Santiago i 2011, og det er nu blevet til en årlig festival, som vender tilbage. I 2012 hoppede São Paulo med på Lollapaloza vognen og i den regi har den eneste ændring været, at det startede ud på Hipódromo de Cidade Jardim, og i dag bliver det organiseret i Interlagos i São Paulo . Som sagt findes Lollapalooza også i Argentina, som blev til den tredje tilføjelse til Loolapalooza i Sydamerika i 2014.