Oplev Perus mystik

Den sydamerikanske historie er rig på store kulturer. Den mest kendte er Inkariget, som var en af verdens største kulturer i tiden fra år 1100 til 1533, hvor den sidste Inka-kejser faldt for europæerne. Og hjemstedet for Inkariget lå der, hvor Peru ligger i dag.

Mange kender i den forbindelse Machu Picchu, den berømte Inka-by, som er en af de helt store attraktioner i Peru. Den sagnomspundne by blev først genopdaget i 1911 og har siden tiltrukket masser af turister, som vil opleve den smukt beliggende ruinby i bjergene cirka 80 kilometer fra byen Cuzco, der var inkaernes hovedstad.

Man kan komme til Machu Picchu med tog fra Cuzco, men mange foretrækker at bruge den berømte Inka-sti, hvor man undervejs på den fire dage lange vandretur mødes af fantastiske panoramaer over det smukke landskab. Og når man så endelig kommer frem, kan man nyde det nærmest uvirkelige syn af denne fantastiske glemte by, som spanierne aldrig lykkedes med at finde på grund af den afsides beliggenhed.

Der bor cirka 30 millioner indbyggere i Peru, hvoraf halvdelen bor ved kysten, mens den anden halvdel bor inde i landet. En stor del af Perus befolkning er indianere, og mange af dem holder fast i den gamle måde at leve livet på. Det kan blandt andet opleves ved Titicaca-søen, der er verdens største højest beliggende større sø. Her lever mange små indianersamfund et liv, som ikke er så forskelligt fra deres forfædre. I disse samfund er arbejdet langt fra lige så organiseret som herhjemme, og hverken moderne transport eller udstyr til varevogne som f.eks. hos https://www.worksystem.dk er noget, man ser her.

Når man flyver til Peru, lander man i Lima, landets hovedstad, som også byder på et rigt kulturliv og spændende arkitektur. Samtidig byder hovedstaden på masser af gode spisesteder og et pulserende natteliv.

Fantastisk natur og dyreliv

Er man natur- og dyreelsker skal man ikke snyde sig for en tur til nationalreservatet Paracas, som blot ligger cirka en halv times kørsel fra Lima. Her findes der både et rigt dyreliv og fantastiske strande.

Vil man opleve naturen, når den er allermest dramatisk, skal man besøge Colca-kløften, der ligger nord for byen Arequipa i den sydlige del af landet. Her kan man lægge vejen forbi Cruz del Condor, hvorfra man både kan stirre 1100 meter ned i det store dyb – eller betragte sneen på toppen af de snedækkede bjergtinder. Og er man heldig, kan man endda se den store kondor svæve rundt i luften.

Fra havnebyen Paracas er der desuden adgang til både, som sejler til Islas Ballestas. Her kan man møde et helt unikt dyreliv i form af store kolonier af sæler, delfiner, pingviner og sjældne fugle.

Peru er et stort land med masser af forskellige muligheder, og det kan være svært at nå det hele på en gang, så det kan være en fordel at prioritere frem for at skynde sig rundt i landet.