Fantastiske naturoplevelser i Ildlandet

Ildlandet – eller Tierra del Fuego, som det hedder på spansk – er et område i den allersydligste del af Sydamerika, som byderpå store og sjældne naturoplevelser. Ildlandet består af en række øer, som hører til både Chile og Argentina.

De fleste ekskursioner i Ildlandet udgår fra den argentinske by Ushuaia, der ligger på øens sydkyst – og som tidligere havde status som verdens sydligst beliggende by. Her kan turister gå på opdagelse i et oplevelsescenter, der ligger på molen med det mundrette navn “Muelle Turistico” eller besøge museet “ Museo del Fin del Mundo”, hvor der er udstillinger om regionens historie og natur. Man kan også begive sig nogle kilometer udenfor byen og tage en lift op ad bjerget til gletsjeren Martial.

De helt store naturoplevelser finder man blandt andet ved den enorme Lake Argentina, hvor man kan se den smukke Perito Moreno-gletsjer, som spreder sig over mere end 250 kvadratkilometer og byder på isformationer, der rejser sig 200 meter over jorden. Og det er ikke bare et smukt syn, for også lyttesansen kommer i aktion, når isen kælver og det buldrer og brager.

Masser af smukke vandreruter

Det barske – men meget smukke landskab byder også på masser af vandreture, og i den forbindelse er det naturligvis vigtigt at have det rigtige udstyr – og ikke mindst fodtøj med sig hjemmefra. Her kan man med fordel kigge nærmere på det store udvalg hos Rieker sko, hvor man finder fodtøj i høj kvalitet til enhver lejlighed.

Ønsker man at opleve naturen i lidt mere komfortable rammer, er der også muligheder for det. Man kan eksempelvis tage en tur på verdens sydligste jernbane, som blev bygget af straffefanger. Toget afgår fra Ushuaia og byder på en fantastisk udsigt til bjergene.

Man kan også vælge at tage en sejltur i Beaglestrædet, der ligger mellem Ildlandet og det sydlige Atlanterhav. På denne tur kan man opleve et fantastisk dyreliv i form af hvaler og pingviner og meget andet.

Og med alle disse naturoplevelser bliver man naturligvis sulten, og er man i Ildlandet skal man naturligvis ikke snyde sig selv for en af de berømte argentinske bøffer, som har vundet hæder og ære verden over for sin usædvanligt lækre, møre konsistens.

Magellanstrædet, der adskiller Ildlandet fra det sydamerikanske fastland, er opkaldt efter den opdagelsesrejsende portugiser Ferdinand Magellan, som i 1520 blev den første europæer, der sejlede gennem strædet. Fra skibet kunne han inde på land se røgen fra de indfødtes bål på strandene, og han besluttede derfor at kalde det nyopdagede land for “Tierra del Humo” – røglandet. Dette navn ændrede den spanske konge dog senere til det det nuværende navn: Ildlandet.

Flyrejser til Ildlandet foregår som regel via den argentinske hovedstad Buenos Aires, hvortil der går fly fra Europa.