Følg i Pablo Escobars fodspor i Colombia

Netflix udgav i 2015 TV-serien Narcos, hvor vi følger den columbianske kokain-konge Pablo Escobar. Escobar stod i tidernes morgen for omkring 80 procent af den kokain, som blev smuglet ind i USA fra Colombia inden politiet fangede ham i 1993, hvilket resulterede i hans død. Men hans historie lever videre i mange forskellige fortællinger som fx Netflix TV-serien, som har opnået enorm popularitet.

I serien følger vi Escobars hverdag i Medellin i 1970’erne, og siden da har byen arbejdet hårdt på at bekæmpe kriminaliteten i Medellin. Det har de haft så stor succes med, at ca. 2,5 mio. personer besøger Medellin hvert år.

Flere af turisterne følger blandt andet i Escobars fodspor ved at tage svævebanen til det gamle arbejderkvarter Comuna 1, hvor kokain-kongen plejede at styre sine forretninger. Andre vil ikke gå glip af at besøge Escobars tidligere luksuriøse fængsel “La Catedral”, som også ligger i Medellin.

Lige udenfor Medellin kan du også besøge Escobars tidligere luksuriøse bolig i Puerto Trinfo, som ligger i Antioquia. Ud over et besøg i narkokongens tidligere bolig, så kan du også besøge Parque Tematico Hacienda Nápoles, som er den største forlystelsespark i hele Sydamerika, og den ligger i samme område.