De fem største byer i Sydamerika

De fem største byer i Sydamerika har alle til fælles at de har flere indbyggere end hele Danmark. Men ud over det faktum er der store forskelle på de fem største byer i Sydamerika, som befinder sig i fire forskellige lande på det amerikanske kontinent.

São Paulo, som ligger i det sydøstlige Brasilien, er den største by i hele Sydamerika, Med sine 12,038 mio. indbyggere er det faktisk den 11. største by i verden i forhold til indbyggertallet. Derudover er det også den største portugisisk talende by i verden.

Den brasilianske by er en cosmopolitan by med indbyggere fra mere end 200 forskellige lande. Derudover besøger flere millioner personer Sao Paulo hvert år. Mange turister planlægger blandt andet en ferie til Sao Paulo i forbindelse med Sao Paulo Jazz Festival, Brazilian Grand Prix, ATP Brazil Open og mange andre begivenheder, der bliver afholdt i Sao Paulo hvert år.

Lima er hovedstaden i Peru og med sine 8,8 mio. indbyggere er det den næststørste by i Sydamerika. Den spanske erobrer Francisco Pizarro grundlagde Lima i januar 1535, som ”Ciudad de los Reyes”, som betyder Kongernes By på dansk. Den gang var det hovedstaden i det Spanske Peru og efter den peruvianske uafhængighedskrig blev det også til hovedstaden i Republikken Peru.

I dag kaldes Lima også for den gastronomiske hovedstad på det Amerikanske Kontinent og hvis du rejser til Peru bør du ikke gå glip af at smage på Chifas, Cebicherias og Pollerias, som er blandt de lokale retter.

Fra Lima tager vi turen til Bogotá, som er hovedstad i Colombia. 8,08 millioner personer bor i Bogotá, som er det administrative, industrielle, kulturelle, økonomiske, politiske centrum i Colombia.

Den tredjestørste by i Sydamerika lukker også dørene op for 320.000 musikfans hvert år, når de organiserer Rock al Parque, som er en gratis rockmusikfestival, der løber hen over tre dage. Faktisk har Bogotá haft så stor succes med musikfestivalen at det har banet vejen for andre festivals som fx Hip Hop al Parque, Jazz al Parque, Opera al Parque og meget mere.

Rio de Janeiro, som også bare bliver kaldt for Rio, er den næststørste by i Brasilien med sine 6,68 mio. indbyggere. Rio er hovedstaden i Brasilien og den blev grundlagt af Portugiserne i 1565 og allerede dengang var den hovedstad i det portugisiske imperium.

Rio de Janeiro er en af de mest besøgte byer i Sydamerika. Det skyldes blandt andet deres store monument lKristus Frelseren, som er en 38 meter høj kristusfigur, der byder dig velkommen til den brasilianske hovedstad.

Fra hovedstaden i Brasilien tager vi til Santiago de Chile, som er hovedstaden og den største by i Chile. Byen blev grundlagt af den spanske erobrer Pedro de Valdivia i 1541 og det har været hovedstaden i Chile siden det var en koloni. I dag bliver byen besøgt af turister, som elsker at bedåre blandingen af neoklassiske arkitektur, art deco og neo-gotisk design.