På eventyr i Andesbjergene

Den sydamerikanske natur kalder på naturoplevelser af de helt store. Og hvis du er på jagt efter et storslåede eventyr, skal du helt sikkert overveje et eventyr i Andesbjergene. Den store sydamerikanske bjergkæde strækker sig uafbrudt over cirka 7.000 kilometer langs kontinentets vestkyst – fra Chile og Argentina i Syd til troperne i nord. Det er verdens længste bjergkæde – og den har det hele og mere til.

Det er med andre ord ikke et område, som man til fulde oplever på hverken én eller to uger, så fokuser hellere på lidt mindre afstande og få mere ud af det. Eller book en rundrejse, hvor du bliver guidet til de mest interessante steder i Andesbjergene. Her giver vi dig nogle forslag til rejser i Andesbjergene, som med sikkerhed vil printe sig fast i din hukommelse.

Vælger du en rejse fra Chiles hovedstad Santiago over Andesbjergene til Argentinas vinhovedstad Mendoza er du sikker på at komme med en fantastisk oplevelse. Turen tager sit udgangspunkt i Santiago, og kort efter rammer man Andesbjergene, der troner øst for den pulserende hovedstad. På vejen over de høje tinder er der kig til Sydamerikas højeste bjerg, Aconcaguas der er næsten 7 kilometer højt. På turen vil du opleve både magiske og meget skiftende landskaber, og når du kommer ned på den anden side, kan du se frem til et glas næsten lige så magisk vin fra de førende vinproducenter i Argentina. Det er koldt i højderne, så husk fornuftigt tøj til turen. Har du ikke noget i skabet, kan du eksempelvis kigger nærmere på tøj fra 8848 Altitude, der som navnet antyder ved, hvordan man klæder sig på i højere luftlag.

Når man kommer til Macchu Picchu, er der ingen tvivl om, at man er kommet til et helt særligt sted på jordkloden. Vi befinder os i den sydlige del af Peru, hvor inkaerne omkring år 1400 skabte denne fabelagtige by i 2000 meters højde. Byen er særdeles velbevaret og byder på masser af interessante oplevelser. Sæt gerne flere dage af til at opleve dette område, som hører til blandt de aboslutte “must sees” blandt Sydamerikas mange seværdigheder.

Den store Titicaca-sø ligger mellem Peru og Colombia og betragtes som en af verdens højest beliggende søer. Brug et par dage til at sejle rundt på søen, besøg nogle af de indianerstammer, som lever på øerne i søen – og nyd den friske bjergluft og den fantastiske udsigt.

Dette var blot et lille udpluk af alle de muligheder og oplevelser, som Andesbjergene gemmer på. Der findes mange rejsebureauer, som arrangerer rundrejser i Andesbjergene, og her kan du fx vælge en tur af en varighed på cirka tre uger, hvor man starter i Peru og ender i Chiles hovedstad Santiago.