Business-rejser til Brasilien

Under Coronakrisen har det været meget besværligt for både private og erhvervsdrivende at rejse udenlands, men med færre restriktioner og flere flyafgange kan vi igen komme til at opleve lufthavne og paskontroller – og rejse udenlands.

Sydamerika er et af de rejsemål, som mange danskere ynder at rejse til. Kontinentet byder på et væld af store oplevelser, både når det gælder natur, kultur og gastronomi – uanset om man er til argentinske bøffer eller brasilianske drinks på stranden i Rio.

Mange danske virksomheder har også samarbejdspartnere i Sydamerika – ikke mindst i Brasilien, der er en af verdens største økonomier. Og selv om man efterhånden via kommunikation over nettet kan komme langt, så kan der være rigtig mange gode grunde til at komme ud til kunderne, der hvor de befinder sig i verden. Der kan eksempelvis være produktionsfaciliteter, som skal besigtiges eller investeringsprojekter, som skal tages i nærmere åsyn.

Men der er langt til Sydamerika og flybilletter hører ikke til de billigste, og har man mange rejser hvert år, kan der blive behov for et erhvervslån som fx Qred, hvor virksomheder kan finde lette og fleksible lånemuligheder.

Er man i Sydamerika i forbindelse med arbejdet, bør man – hvis det er muligt – forlænge sit ophold og bruge nogle ferie- eller fridage på at opleve det spændende kontinent.

Her er tre must-see-oplevelser i Brasilien:

Iguazú-vandfaldene

Er Brasilien udgangspunktet for rejsen, bør man ikke snyde sig selv for en tur til den sydlige del af landet, hvor man finder et must see i form af vandfaldene i Iguazú. Vandfaldene, der regnes for nogle af verdens mest vandrige af slagsen. Her kan man opleve suset, når vandet flere steder falder mere end 80 meter. Iguazú-vandfaldene breder sig over flere kilometer og ligger på grænsen mellem Argentina og Brasilien. Selv om størstedelen af vandfaldene ligger på argentinsk side, finder man de bedste udsigtspunkter på den brasilianske side.

Kristus-figuren på Corcovado

Er man i Rio de Janeiro, skal man naturligvis se den 30 meter høje Kristus-figur, der står med spredte arme og kigger ud over byen fra toppen af det 710 meter høje Corcovado-bjerg. Opførelsen af det ikoniske vartegn blev indledt i 1922, og i 1931 stod mesterværket færdigt. Tag toget fra byen og nyd turen gennem den frodige skov – og nyd så den fabelagtige udsigt fra endestationen på toppen af bjerget. Kristus-figuren betegnes i dag som et af verdens syv moderne vidundere.

Strandene i Rio

Ikke et besøg i Rio uden et besøg på byens strande, der betegnes som nogle af de flotteste bynære strande på kloden. Og er man på forretningsrejse i byen, er strandene ikke længere væk end at man kan nå at få en dukkert efter fyraften. På de berømte strande, hvoraf Copacabana og Ipanema vækker genklang hos de fleste, er der et pulserende liv med fodboldspillende drenge, ældre badegæster, strandsælgere – og naturligvis barer, hvor man kan nyde en caipirinha eller en kold øl.