Sydamerikas største turistattraktioner

Der ligger 12 forskellige lande i Sydamerika og derfor er der naturligvis mange forskellige turistattraktioner, som du kan besøge i Sydamerika. I denne artikel kan du læse om fire af de største turistattraktioner, som du kan besøge hvis du kommer forbi Bolivia, Brasilien, Argentina, Ecuador eller Colombia.

Sucre er navnet på en af de smukkeste sydamerikanske byer. Sucre bliver kaldt for “den hvide by” på grund af de mange hvidkalkede huse, som vi ellers mest er vant til at se i sydeuropæiske lande som Spanien og Grækenland. Takket været byens historiske centrum finder vi Sucre på UNESCOs verdensarvsliste, og det er også den bolivianske hovedstad på trods af at det bolivianske parlament ligger i La Paz.

På grænsen mellem Brasilien og Argentina ligger verdens smukkeste vandfald. Iguazu faldene spreder sig ud over 2,7 km. på grænsen mellem de to lande og det er ca. 90 meter højt. Vandfaldet er så smukt, at Igazu faldene er blevet til den mest besøgte turistattraktion i Sydamerika. Eftersigende skulle USA’s førstedame i 1937 Elanor Roosevelt også have sagt “Stakkels Niagara” ved synet af det smukke Iguazu vandfald, hvilket fortæller lidt om, hvorfor de er værd at besøge.

På en anden landegrænse finder vi endnu en af de største sydamerikanske turistattraktioner. Denne gang er der tale om Las Lajas kirken, som ligger på grænsen mellem Ecuador og Colombia. Pilgrimskirken blev bygget mellem 1926 og 1944 over en flod ved siden af en 45 meter høj klippe.

Ifølge Politikens læsere er den smukke viadukt ved den columbianske by Ipialas en af de smukkeste i hele verden. Kirken byder også på en unik altervæg, som er selve den rå bjergside, der er blevet til en del af den enestående columbianske kirke.

Den brasilianske by Salvador har den perfekte blanding af kultur og historie. På en tur til Brasilien må du ikke gå glip af Salvador, som kaldes for Brasiliens fødeby, da den oprindeligt var en af de vigtigste portugisiske kolonier i landet.

På UNESCOs verdensarvsliste finder vi også Salvador bydelen Pelorinho, som huser kirker og boliger fra kolonitiden. Glæd dig til den fantastiske stemning, som du vil opleve mens du går rundt og nyder de pastelfarvede bygninger.